SARMs (САРМ) – СЕЛЕКТИВНИ АНДРОГЕННИ РЕЦЕПТОРНИ МОДУЛАТОРИ – БЕЗОПАСНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ. ЕДНА НОВА СТРАНИЦА В РАЗВИТИЕТО НА СИЛАТА, МУСКУЛНАТА МАСА И СЕПАРАЦИЯТА.

НАПРАВО В ЦЕЛТА – КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ САРМ?

САРМ са нов клас андрогенни рецепторни молекули, които селективно (избирателно) се свързват с андрогенните рецептори (мъжките полови хормони) и оказват пряко въздействие върху прицелната(таргетна) тъкан, орган или различни системи в нашето тяло.

В КАКВА ПОСОКА Е НАСОЧЕНО ТЯХНОТО ДЕЙСТВИЕ?

Действията на САРМ са насочени прицелно в три посоки:

 • повишаване на азотния баланс, увеличаване на мускулната маса (хипертрофията), силата, плътността на мускулите и плътността на костната система
 • повишаване на липидната обмяна, блокиране на d-2 рецепторите в мастните клетки и стопиране натрупването на мазнини, иницииране на различни ензими, които водят до експресия на гени, отговорни за ускоряване на енергоразхода и липолизата в организма.
 • третото действие на САРМ е комбинирано (от посочените по-горе точки)

ЗАЩО САРМ, А НЕ АНАБОЛНИ СТЕРОИДИ?

Употребата на анаболни стероиди е неизчерпаема тема и не е предмет на дискусията в момента. Всички сме запознати с употребата на тестостеронови естери, под една или друга форма и предизвикването на колебания на тестостероновите нива в кръвта (твърде високите нива веднага след употребата и твърде ниските веднага след спирането му) при тяхната употреба. Ето тук е крайъгълният камък на САРМ и неговите прицелни действия, които заобикалят страничните ефекти, породени от анаболните стероиди. НАКРАТКО!

SARM осигуряват способността да се проектират молекули и селективно да се насочват към андрогенните рецептори в различните тъкани по различен начин. Всеки разработен САРМ е индивидуално структуриран, било то за предизвикване на анаболни ефекти, за изгаряне на мазнини, за повишаване на костна плътност или комбиниран, без да  предизвиква нежеланите негативни андрогенни ефекти върху различните тъкани във вътрешните органи (сърдечна мускулатура, чернодробен ендотел, простата и др.!) Казано на разбираем език – при употребата на  САРМ не се наблюдават трайни  и негативни влияния върху всички системи в нашето тяло, не се наблюдават и нежелани странични ефекти, които да окажат негативно влияние във времето върху нашия организъм. Този бум е забележително откритие, както във  фармакологията, така  и медицината и независимо от отпорът, развитието ще продължи.

КАКВИ РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ МОЖЕ ДА ОЧАКВАТЕ ОТ САРМ?

Това е една от най-горещите теми, която получава огромен отзвук в широката спортна общественост. Най-големите противници на употребата на САРМ продуктите, разбира се са дилърите на стероиди и тези, които редовно злоупотребяват с анаболни стероиди, хормон на растежа, инсулин и редица психотропни вещества. Както във всеки друг търговки сегмент, например като – тютюн, алкохол, петрол, злато, лекарства и др., така и тук се наблюдава силен отпор, опитващ се да дискредитира САРМ продуктите, защото безспорно застрашават бизнеса на търговците с конвенционалните анаболни стероиди, хранителни добавки и хормонални препарати. Но всичко в света лежи на своята изкривена логика, на своята комерсиална логика и поддръжниците  и никога няма да признаят истинското действие на САРМ. ИСТИНАТА Е, ЧЕ САРМ РАБОТЯТ И ТО БЕЗОТКАЗНО! В състезателния бодибилдинг, не е тайна за никой, че се използват ураганни количества анаболни стероиди, хормони, генен допинг и всичко, за което си помислите. Но на можем да пропуснем факта, че някои САРМ на теория са 200 пъти по-силни от тестостерона и 80 пъти по-селективни за мускулите, но страничните ефекти отдавна са останали в миналото. Чрез тези премери искаме само да подчертаем и онагледим, в какъв свят живеем ежедновно, пропит с двойствен морал, без да съзнаваме това в действителност.

КАКВИ СА РЕАЛНИТЕ ПОЛЗИ ОТ УПОТРЕБАТА НА САРМ?

 • Стимулират растежа на мускулните клетки (ускоряват хипертрофията)
 • Притежава мощно анаболно и мощно андрогенно действие върху организма
 • Повишава не само анаболните процеси в организма, но и действа антикатаболно (не позволява да се катаболизира чистата мускулна маса)
 • Повишава синтеза на белтъка в клетките, ускорявайки задръжката на азот и стимулирайки мускулния растеж
 • Индуцира протеиновия синтез, както в черният дроб, така и в скелетната мускулатура и стимулира производството на тестостерон
 • Поддържа положителен азотен баланс в организма, благодарение на ефект, който причинява бърз калиев поток в миоцитите(мускулните клетки) и индуцира мощен протеинов синтез
 • Подпомага хипертрофията и поддържането на чистата мускулна маса
 • Редуцира мастната тъкан и подобрява функциите на кръвоносната система
 • Регулира нивата на кръвната захар в организма и намалява нивото на лошия холестерол
 • Ускоряват процеса на възстановяване в организма
 • Повишава плътността на костния матрикс и има благотворен ефект върху функцията на ставите
 • Образува полипептиди, които стимулират растежа на хрущялите и увредените стави

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

 • Няма доказани такива

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0
  0
  Kоличка
  Количката ви е празнаMагазин